Activiteiten

Golf

In deze regio bevinden zich tal van golfbanen waarbij zelfs de meest 'gewende' golfer zijn vingers aflikt. Via een klik op de golfclub hiernaast, wordt een lijst met alle golfbanen in de Var getoond.

Wandelen

De Var wordt doorkruist door talloze sentiers de grande randonnee ofwel grote routepaden.. Seillans ligt aan de GR 31 en biedt volop uitdaging voor wandelaars van alle niveaus.

Zweefvliegen

Bij Fayence (een dorp 4 km verderop) ligt 1 van de grootste zweefvliegvelden van Europa. Zowel ervaren zweefvliegers als beginners kunnen hier terecht. De omgeving is ideaal voor zweefvliegen vanwege de gunstige thermiek.

Strand

Het strand van Frejus is slechts 39 km van Seillans verwijderd. Dichterbij (15 km) ligt het Lac St. Cassien. Dit is een enorm stuwmeer waar allerlei vormen van waterrecreatie mogelijk zijn zoals vissen, waterfietsen, zwemmen en roeien. Ook zijn er op diverse plaatsen strandjes aangelegd langs de rand van het meer.

Fietsen

In het land van de Tour de France zijn er uiteraard vele fietsroutes uitgezet. Ook in de buurt van Seillans bevindt zich zo'n route. Klik hier voor fietsroutes in de Var.

Eten en drinken

​In de buurt van Seillans liggen verscheidene Provencaalse wijnhuizen. Hier is veelal een 'degustation' mogelijk en kan ter plekke wijn gekocht worden.

Restaurants zijn er in alle soorten en maten, van een gezellige Franse bistro tot een sterrenrestaurant.

Cultuur

In de omgeving zijn verschillende musea te bezoeken waaronder het Musee Matisse en Musee Marc Chagall in Nice en het Musee Picasso in Antibes. Minder bekend maar zeker de moeite waard is Fondation Maeght in St. Paul de Vence. Verder vinden er de gehele zomer festivals plaats. Verder biedt de gehele regio een enorm scala aan historische dorpjes, steden en mooie natuurgebieden. Klik op link hieronder voor de culturele agenda van de Var en de Alpes-Maritimes.